Kieszonkowy poradnik skutecznych przeobrażeń

Jollla

żeby kiedyś położyć całą

swoją nagą małość na szali

i przeważyć siłą upokorzenia

 

najrozsądniej już teraz zostać

smutnym błaznem we własnej sprawie

 

pod pretekstem dostrzec w końcu

całą pokraczną karłowatość

larwę zwiniętą w trzewiach motyla

 

od śmiechu przez łzy i z powrotem

bezpiecznie się przeturlać

 

w długim ciągu odraczanego wciąż samobójstwa

zdradzać siebie z kim popadnie

najwygodniej w pozycji embrionalnej

 

i ty możesz prześcignąć innych o jedno życie

sfastrygowane na własną miarę skurwienia

 

Jollla
Jollla
Wiersz · 25 stycznia 2014
anonim
  • ...
    to połóż i zobacz jaki będzie efekt

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Z każdego miejsca można uciec... spokojnego wieczoru

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "żeby kiedyś położyć całą swoją nagą małość na szali
    i przeważyć siłą upokorzenia najrozsądniej już teraz
    zostać smutnym błaznem we własnej sprawie

    pod pretekstem dostrzec w końcu całą pokraczną karłowatość
    larwę zwiniętą w trzewiach motyla od śmiechu przez łzy
    i z powrotem bezpiecznie się przeturlać

    w długim ciągu odraczanego wciąż samobójstwa
    zdradzać siebie z kim popadnie
    najwygodniej w pozycji embrionalnej i ty
    możesz prześcignąć innych o jedno życie

    sfastrygowane na własną miarę skurwienia"


    na ten przykład - jak dla mnie płynniejsze, czytelniejsze i bardziej widoczna jest prokrastynacja podlira..............................ale, to ja, a jak wiadomo, mało się znam
    no i to tylko sugestie nie do zastosowania

    · Zgłoś · 10 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Sugestie Mithrila ciekawe. Wiersz ciekawy.

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    żeby kiedyś położyć swoją nagość
    na szali i przeważyć upokorzenie

    tak czytam i tak lubię ;-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    to połóż i zobacz jaki będzie efekt ;) jako i ja kładę :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    przecież nie karmimy aksamitnego trolla?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    nie, my nie, sam się karmi, ja tylko mam z niego momentami niezły ubaw

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    po prostu czuję ten wiersz i nie mogę ocenić inaczej... pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • ...
    Jolla nie dokarmiaj trolla:)
    wystarczy że patrzę i już mi lżej:)))

    · Zgłoś · 10 lat
Wszystkie komentarze