Czy pani

Rudolf Teodor Czajor



wieczorem niebo płomieni się ledwo
jak ptaki lecę na skrzydłach chmur
zapytam zatem raz jeszcze
czy pani słyszy pytanie

czy pani będzie ze mną na jednej z gwiazd
bo kwiaty które wysłałem sczerniały
a we mnie rośnie ból

Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 26 stycznia 2014
anonim