Pozostaw tylko...

Rudolf Teodor Czajor

zbaw nas panie
od tego wszystkiego i tyle

 

tylko kamień gorący światło czyste
niech zostanie
bezsenność i wina w oku

 

a każdemu na drogę kolec różany
pod pachy
niech boli niech bardzo boli
kamień niech pali pali pali
i oślepia czyste światło

Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 26 stycznia 2014
anonim
  • Mithril
    pozaliryczne i łopatologiczne dyrdymały z "coślinąnajęzyku"

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    zbaw nas panie
    od tego wszystkiego i tyle

    tylko kamień gorący światło czyste
    niech zostanie
    bezsenność i wina w oku

    a każdemu na drogę kolec różany
    pod pachy
    niech boli niech bardzo boli
    kamień niech pali pali pali
    i oślepia czyste światło

    Jakoś tak to widzę i jest lekko i przyjemnie ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Rudolf Teodor Czajor
    Miło i korzystam Jollla, oczywiście bardziej płynie. Dziękuję.

    · Zgłoś · 10 lat