Literatura

Igraszki z czasem (wiersz)

Yellenica

(cóż, ewolucja budzi duże emocje - przyp. Szluger)
kiedyś całkiem niedawno
kiedy mnie jeszcze nie było
byłam białkiem i kwasem
powiedziano mi
więc wiem że
kiedyś jeszcze niedawniej
byłam małpą
powiedziano mi
kiedyś w przeszłości przyszłości
zesłano mnie do zakładu karnego ziemia
powiedziano mi
że mam być
powiedziano mi że
kiedyś w bardzo dalekiej przyszłości
będę sędziwą, zgrzybiałą staruszką
powiedziano mi
że przyszłość przeszłości
nie jest wieczna
powiedziano mi
że jestem
wierzę im
kurczowo i rozpaczliwie
do cholery wierzę im

fatalny+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 września 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca