Wszystko tonie w misce do mycia nóg

Rudolf Teodor Czajor



my tylko zjadamy
twierdzą ci co wyżej
inaczej że zwykły tego nie zrozumie
oni w orce życia
dla pokoleń
sól

czarnoziem mówią białe głowy
i brudny w szare plamy soli potu
skóry starczyło by pokryć tylko szkielet
co?

w mykwach następuje ablucja
tylko jak
no jak
a my w jednych kalesonach
wykupionych za zgodą
robimy grubą krechę


nie do zdarcia

Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 27 stycznia 2014
anonim
Usunięto 1 komentarz