1.„rozmodlona”
pobożna Marianna z Lęborka
miewała obsesję rozporka –
szczególnie w czas mszy w niedzielę
na modłach w miejscowym kościele –
chuć kryła w różańca paciorkach
2. „temperamentny”
z Białowieży cichy leśnik
-
dębu BARTKA wnet rówieśnik –
miał nielichy temperament
raz brał damę – raz jej mamę -
ot obleśnik
3. „ciążarówka”
nieletnia Halina z Raciążyc
z lubością chodziła w ciąży –
a może nawet nie tyle
co smakowała te chwile
gdy ludzkość do ciąży dąży
4.„męczennik”
uznany koszykarz z Wrocławia
-
na życie puszczając pawia –
przyznał – nie wiedzieć dlaczego –
że w łóżku (choć jest do niczego)
proszącym rzadko odmawia
5. „zinformatyzowana”
salowa zmysłowa ze Zgierza
do nowych rozwiązań wciąż zmierza
nocą – gdy w domu brak chłopa –
z wdziękiem podłącza laptopa
z pornolem szukając przymierza – zamiast pacierza