Literatura

Kochanej (wiersz)

Jollla

 

przygotowałaś ogród na niedoszłą wiosnę
gdy zasnął ogarnięty zmęczonym spojrzeniem
zakończyłaś pieszczoty cud rodzącej ziemi
później już tylko w żałobie ukoił ją puch


na starej gruszy wiatr poruszył huśtawkę
jak twoje ręce znów mój świat rozkołysał
kiedy milcząca uczyłaś szczebiotać z ptakami
karmiona twoim sercem rosłam do miłości


co wiosnę wyżej się bujam w tęsknocie
co wiosnę z tobą - jedną bliżej ciebie
to tylko czas w ogrodzie przemija samotnie

ty wciąż kochana przemijasz wraz ze mną


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 29 stycznia 2014, 21:17
eee - brakuje autentyczności i tego liryzmu, w którym podlir może zanucić razem z czytelnikiem, na przypuszczalnej fali lub poziomie, bez uszczerbku dla estetyki odbioru...

niestety, tekst, jest powiedziany i ozdobiony girlandami, które nie wnoszą nic i nawet
nie świecą.........................po prostu są

"zakończyłaś pieszczot[ą] cud rodzącej ziemi"...................no ale to tylko jedna rzecz
"warta" poprawy
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Rozwlekle
Jollla
Jollla 30 stycznia 2014, 11:58
czyli - klimaty mocno nie moje :) a kysz, kończę z tym ;)
Mirek
Mirek 31 stycznia 2014, 14:49
ufffffffffff ;-/
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 31 stycznia 2014, 15:37
ale i jest perełka niewątpliwa "co wiosnę z tobą-jedną bliżej ciebie"
fakt wiele tu ozdóbek i świecidełek alejest przynajmniej jasność:)
przysłano: 29 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca