prognoza na jutro

Vragoo

czas wyczekiwać jutra, postawić kropkę nad tu i teraz,
wypełnić kieszenie, niby na zapas, niby z przekory,
by nas nie zabrakło.
jak być zapamiętanym? jak najbardziej.

 

wszystko przed nami. w tyle zostały antarktydy,
bieguny zdobyte przez serca, epoki lodowcowe,
susze i zjawiska, o których nie warto pamiętać.

 

ślepym uliczkom przywróciłaś wzrok.
prowadzą do domu. musiał się wyhulać wiatr.

Vragoo
Vragoo
Wiersz · 31 stycznia 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    przejmujące te słowa. jak krajobraz syberii niemal i prawie tak samo działające.
    ona jest za daleko, by naprawdę robiła na mnie jaieś wrażenie.
    ot, natchnione baju baju... sobie a muzom

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    Mirek, dzięki za opinię.

    · Zgłoś · 10 lat
  • ...
    za dużo lodu jak dla mnie ()średniawka

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    ok, aramena12, dzięki. To średniawka, czy słaby?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "czas wyczekiwać jutra, postawić kropkę nad tu i teraz,
    wypełnić kieszenie. niby na zapas, niby z przekory,
    [a]by nas nie zabrakło. (...) wszystko przed nami. w tyle

    zostały antarktydy, bieguny zdobyte przez serca, epoki
    lodowcowe, susze i zjawiska, o których nie warto pamiętać.

    (...). musiał się wyhulać wiatr."


    to "jakcięmogę" można pozostawić......................reszta niestrawna

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    Mithril, dzięki! Dobrze, że coś tam strawić się udało. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    i teraz to jest strawne jak najbardziej:)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    niech będzie :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    Nie wiem czy to wersja pierwotna czy po korekcie, ale całkiem przyswajalny obraz :) z tym "wiatrem który musiał się wyhulać".

    · Zgłoś · 10 lat
  • Vragoo
    Ir, dziękuję. To zachęca mnie do dalszej pracy.

    · Zgłoś · 10 lat
Wszystkie komentarze