Myślę a więc jestem
Co dzień upajam się tym tekstem
Myślę po to mam głowę
Całą a nie połowę
Myślę bo czasem warto
Nie wszystko dzięki fartom
Mam umysł tytaniczny
I zasób słów gigantyczny
Jestem spontaniczny
Trochę skandaliczny
Myślę bo to mi wychodzi
Myślę mi to nie szkodzi
A co się za tym rodzi
Że mnie nic nie obchodzi
Mam bombę w umyśle
Nie da się opisać ściślej
Jestem trochę frywolny
I nadzwyczajnie zdolny
Myślę za to mnie cenią
Fanki w oczach mi się mienią
Tak jestem pyszałkiem
I do tego mądrym całkiem
Dla mnie to jak zabawa
Kocham te gromkie brawa
Jestem ekscentryczny
Bo mam umysł hermetyczny
Myślę to nic nie boli
Więc myślę sobie do woli
Myślę to moja obrona
Orszak na zło ochrona
Sam sobie radzę
Myślę miej to na uwadze
Cechuje mnie odwaga
W myślach mi to pomaga
Ja tu nigdy nie zginę
Myślę więc omijam minę
Rozum jest moim przyjacielem
Jestem jego właścicielem
Nie zważam na negacje
Mam we wszystkim rację
Myślę to moja mantra
Moja renoma tak wiele warta
Nie ma w tym alegorii
To fakt bez ironii
Łajam wszelkie banały
Aplauz za oryginały
Myślę elokwentnie
I dialektuję chętnie
Nic nie trawestuję
Mi wszystko pasuje
Nie jestem megalomanem
Ani żadnym wandalem
Ja tylko myślę sobie
O mojej skromnej osobie
Myślę i to agituję
To pomaga tak czuję
Kończę heroiczny temat
Myślę to mój emblemat
Pozdrawiam!