jak bywać damą nie dziewicą
i jak dziewicą a nie damą
bo czy bogowie was zachwycą
zginając karki a nie łamiąc
przykazań tyle że aż boli
i deklaracji jeszcze więcej
wszak tylu chłopców co ramoli
gdy nogi krótsze niźli ręce
więc po co znosić co nieznośne
kłamać by prawda była lepsza
z dnia na dzień milczeć coraz głośniej
wiary się chwytać jak powietrza
jak bywać kimś nie będąc wcale
i jak z niczego stworzyć siebie
wystarczy tylko nie oszaleć
i wmówić innym że nic nie wiesz
"więc po co znosić co nieznośne
kłamać by prawda była lepsza
z dnia na dzień milczeć coraz głośniej
wiary się chwytać jak powietrza"
......................ta
Grzesiu, czy ja Cię skądś nie znam? Bo jak tak to czytam to przypomina mi się wiersz, który częściowo znam na pamięć - kropka nad idiomem - kapitalny tekst. To Ty Grzesiu? Odnalazłam Cię?
Pozdrawiam! :)
Co to za wiersz? Ten z kropką nad idiomem ?:)