''Piotruś i Wilk''- w tej oskarowej animacji jest taka scena: wilk czatuje pod drzewem na opasłego kota, oblizuje się na jego widok, kot wędruje po gałęzi, ten ma zaś ochotę na chudzielca - srokę. Ptak obwiązany sznurkiem z doczepionym balonikiem, próbuje uciec, wzbić się ku niebu, ku wolności, by nie zostać obiadem kota. Akcja pełna napięcia, obrazuje antagonizmy w przyrodzie. W twoim utworze nic się nie dzieje, taki był zamysł: kot zjadł mysz-epilog... Szkoda, że nic się nie dzieje, a może tylko ja mam takie oczekiwania.
Rzeczywiście z tekstu nic nie wynika, oczywiście dałoby się snuć rozważania nad tym, że kot leniwy a marzy mu się wiele jednak nie tędy droga. W dodatku przed myślnikiem powinna być spacja (choć i sam myślnik niepotrzebny) i niedobra przerzutnia - co z tym o?
leniwy kot wygląda
na wykorzystanego