Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
gaj
Równowaga
Równowaga
gaj
sparzyłem palec
bosko zimna woda
przynosi ukojenie
Lubię
gaj
Wiersz · 8 lutego 2014
Mithril
...nic tu
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
Anonimowy Użytkownik
są specjalne plastry na oparzenia i przeciw "wierszom" jak ten ;-)
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
gaj
Jejku... A myślałem że wzruszę skamieniałe serca swą niedolą ;)
...
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
Ata
"bosko zimna woda" - może również przynieść orzeźwienie lub otrząśnięcie się, tak to czytam (no bo nie wprost ;) )
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
gaj
Słusznie Agato. Haiku raczej nie powinno odbierać się wprost.
Haiku sygnalizuje, wskazuje, ale nie jest całą historią. Jest początkiem, a to gdzie zawędrujesz zależy od twojej wyobraźni.
Przynajmniej ja tak je czytam. :)
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
calvados
A dlaczego nie skorzystałeś z układu: 5+7+5, tak pytam, aż tak nie znam się na tej formie, pytam z ciekawości...
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
gaj
Przyznam, że nie zwróciłem uwagi na to, że liczba sylab się nie zgadza. :)
Po za tym nie wszyscy którzy piszą haiku przestrzegają ściśle tej reguły.
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
calvados
Myślałam, że to reguła, której trzeba przestrzegać, ale czego tu ludzie nie przestrzegają, a czyli to tylko Twój wybór ok.
Lubię
·
Zgłoś
·
10 lat
×
Zgłoś obraźliwe treści
...
Haiku sygnalizuje, wskazuje, ale nie jest całą historią. Jest początkiem, a to gdzie zawędrujesz zależy od twojej wyobraźni.
Przynajmniej ja tak je czytam. :)
Po za tym nie wszyscy którzy piszą haiku przestrzegają ściśle tej reguły.