Polityk w tańcu

planna

Stopy razem,czekanie

na dżwięki złocone

na wojaże dalekie

słowa ukwiecone.

 

Noga lewa do przodu,

prawą się wychylę

do przodu,do tyłu

zostawić ją w tyle?

 

Miota się polityk

lewą manewruje

może prawa naprzód

dwiema zawiruję.

 

Rytmu już nie zgubię 

wiruję kolego

Tu uśmiech, tam ukłon

wspaniale...bez..ego

 

planna
planna
Wiersz · 10 lutego 2014
anonim