Literatura

boje sie (wiersz)

Niusha Notmatter

kolejny sen, nie taki sam jak zawsze,
czy spełni się, to czas nam to pokaże,
kolejna noc, gdy czuję się inaczej,
wszystko jakby jest łatwiejsze znacznie

kolejny żart zwiał smutek z mojej twarzy
lecz ciągle czuję, że coś się wydarzy,
odejdziesz i tylko wspomnienie zostawisz,
czyczasem o to samo się nie martwisz

Boje sie kazdego z twoich słów,
trudno zaufać znów,
więc zamilcz lecz nie kłam
weź chwyć moco mnie za dłoń,
gdy wyrwę się to goń,
balam sie dlatego ucieklam..

 


złap mnie i pokarz co czujesz 
przekonaj mnie że nie oszukujesz,
gubie się w swojej pustej głowie w sumie
to dziwne i sama tego nie rozumiem 

pamiętam jak mowiles mi to wszystko,
obiecywales ze zawsze bedziesz blisko,
ze zawsze pierwszy wyciagniesz do mnie reke
i bedziesz tylko, tylko moim ksieciem

dzis boje sie ze znowu to sie stanie
ze podly los, narzuci nam rozstanie,
chce poczuc szczescie lecz nie na chwile
i tak moje serce corazwolniej bije

wciaz te same gesty, wciaz te same slowa,

moze warto rzucic tekst znow zaczac wszystko od nowa,
znow peka glowa milion mysli na minute
skoro nie znam przyczyny to jaki bedzie skutek
serce cierniami skute smutek zaslania slonce
a ja sie ciagle boje ze poczatek bedzie koncem
nie chce wypowiadac slow wiem slowa potrafia ranic
ale boje sie zamilknac milczenie moze nas zabic


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 13 lutego 2014, 13:25
''Boje sie kazdego ''- boję się każdego
gubie- gubię
mowiles - mówiłeś
wyciagniesz- wyciągniesz
obiecywales- obiecywałeś itd.
corazwolniej- coraz wolniej plus bł. ortograficzne
Przewertowałaś kilka utworów na wywrocie? Nikt tu nie pisze z taką ilością błędów - braku polskich znaków, z szacunku do języka, w którym tworzysz - powinno to być poprawione, ale chyba gadam po próżnicy. Wcześniej czy później każdy Cię zignoruje, bo nie widać, że się starasz. To co napisałaś, widuję jako napisy w tle przerobionych, piosenek nastolatek, błędy są rażące, wychodzi brak oczytania, nie chce im się nawet skorygować błędów w słowniku online. Nie widzisz problemu, to szkoda mojej uwagi.
przysłano: 12 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca