serce na dłoni

Druid777sg

serce na dłoni
naiwność głupia
bo na pożarcie
i rozczarowanie

nadzieje płonne
a lampa jasna
w biały dzień
budzi zdziwienie

szukanie ma sens
wytrwałość to życie
upadek jest pozorny
życie jest pozorne

trzeba odnajdywać
pogubione znaki
zbiorowej dobroci
wznosić wysoko

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 12 lutego 2014
anonim
  • Mithril
    ...gniot

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    jasna lampa w biały dzień, to zwykła granda jest, jako i ten tfur wierszopodobny

    · Zgłoś · 10 lat temu