czasem zamiast wyjaśnień
wystarczają wyśnienia
(ArS)
papieros zgaszony na czole jak trzecim okiem szuka po omacku
drogi do indii a może do boga popiołem zaczerwienionym w środę
postną choć już piątków parę przeszło po drodze kurz i kurzajki
na stopach obtarte po drodze powtórzeniami nie tylko na języku i tutaj
najlepiej dodać krzyż ale nie uchodzi i łamie się już kręgosłup oralny
wiersza wypada pochyleniem się ułożyć jeśli bez treści bez wymowy to
po prostu po omacku na palcach nie prowokując
tupania wtedy ucichnąć bo może się ukazać cisza jak przewidywalny
skutek zaskakując wnioskiem z nagła objawionym że może cisza
to ucho boga bez względu na to czy jest i czy są ku temu widoki
cokolwiek powiedzieć ciszy w ciszy nie ma i jej i boga zakłócenie
spojrzenie i ciszy i boga nie jest w stanie ukształtować
wykonturować zahacza się na czuciu i pali na czole papieros
zgaszony piekli (prze-o-szukuje)
----------------------------------------------------------