Temida

gaj

 

odpowiedzialność za słowo
odpowiedzialność za milczenie
 
na wpół zatarte wyrazy
na kamiennym cokole 
 
w górze zaśniedziały pomnik
kobiety z opaską na oczach
 
obce ręce zasłaniają uszy
postać ginie w oparach 
 
słowa zmieszane z mgłą 
zatracają swe znaczenie
 
i już tylko wiatr nuci pieśń
o wszechogarniającej ciszy
gaj
gaj
Wiersz · 14 lutego 2014
anonim
  • Cytra
    Prawdziwy obrazek naszych sądów. Podoba mi się.

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    cieszę się, że włączyłeś oceny, dziękuję za wiersz

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    :-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Ach i zapomniałabym życzę Ci w ten walentykowy dzień uniesień, wzruszeń, ciepła bliskiej kochanej osoby. A zakończę życzenia myślą Henia: ''Ja obchodzę polską Noc Kupały. I nie będzie mi tu obcy święty z brudnymi nogami prosto w życie.''

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    dość suche to i pompatyczne ale jest obraz i myśli są

    · Zgłoś · 10 lat
  • Julia Kulhaj
    Oczywiste :)

    · Zgłoś · 10 lat
Usunięto 1 komentarz