esencja

pospolita ja

zawsze w pośpiechu

nigdy nie masz czasu się zatrzymać

 

czas jest esencją

tych wszystkich pytań, w których tonę

 

lecz nie słyszę już twojego głosu

 

bo nie możesz mnie słyszeć ty

ten krzyk stał się za głośny

 

słowa, które powinnam powiedzieć

zachowałam je w sobie

 

i płoną

 

jarzą się w całym tym obłoku

gówno wartych innych 

 

powiedzeń na głos

wyrzuconych z siebie

 

niczym wyrzucone resztki

ostatniej nocy następnego dnia rano

 

i płoną

 

bo mam ci za dużo do powiedzenia

i krzyk ten jest za głośny

 

lecz czas jest esencją

tych wszystkich pytań, których nie zadam

 

 

 

pospolita ja
pospolita ja
Wiersz · 14 lutego 2014
anonim
  • Ir
    za Seneką powiem tyle:
    "Seneka 18
    I cisza może za­bić swoim krzy­kiem… w czte­rech ścianach samotności… "

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "gorzkie żale są"........................"w... nie ma

    "bo nie możesz mnie słyszeć ty
    ten krzyk stał się za głośny"....................."... bełkotu

    · Zgłoś · 10 lat
Usunięto 1 komentarz