a jednak

Jacek JacoM Michalski

skrajność

przeraża najbardziej

gdy dotyka dzieci

 

ten jedyny raz

pierdolnę kamieniem

bez względu na grzech

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 lutego 2014
anonim
  • Mithril
    ...kontrastowy wojewódzkizm

    · Zgłoś · 10 lat
  • kresowiak
    Zanim zaczniesz przeklinać w tekście nabierz wprawy w pisaniu, tak żeby przekleństwo nie było pustym słowem które nadrabia formę a przyprawą dodającą smaku. Choć jak potrafisz, to nie powinieneś mieć takiej potrzeby.

    Co my tu mamy - coś złego dotknęło dziecko więc rzucę w oprawcę kamieniem. A może nie? Tylko skąd tytuł? Do czego się odnosi? A kamień i grzech w jednym wersie to chcąc nie chcąc skojarzenie biblijne - kto bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień. Czyli pl sam jest grzesznikiem i badboyem a jednak jeśli ktoś skrzywdzi dziecko rzuci kamieniem w winnego, mimo iż sam niewinny nie jest.

    Tekst prosty, jednak nie w ten naturalny i nienachalny sposób jak powinien. Do niczego nie jest podobny a zarazem w niczym nie jest oryginalny.

    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ni tak
    ni siak
    letnio i obojętnie

    · Zgłoś · 10 lat