po francusku

Jarosław Baprawski

wiesz -powiedziałem do niej
jesteś bezwstydnie soczysta

 

nie odpowiedziała
lecz wsunęła mi w usta
koniuszek języka

 

i nim opadła zmęczona
cały traktat o miłości
miałem w jednym
przekładzie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 17 lutego 2014
anonim