autofagia 1944

Jacek JacoM Michalski

odkładając jutra na jutro

azylem dusznych piwnic

mieli co mieli nocami

ubierając przestrzeń

jak ślepe lwy w ciasnej jaskini

krzeszące pazurami iskry 

pozbawiane każdej krwi

oprócz własnej

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 lutego 2014
anonim
  • Mithril
    "odkładając jutra na jutro
    azylem dusznych piwnic
    mieli co mieli nocami ubierając
    przestrzeń

    jak ślepe lwy w ciasnej jaskini
    krzeszące pazurami iskry
    pozbawiane każdej krwi
    oprócz własnej"

    · Zgłoś · 10 lat