Literatura

Najlepiej bez zwłoki (wiersz)

abojawiem

Najlepiej bez zwłoki (bo co ociąganie się dobrego daje, można się zreflektować, może być za późno)

 

Może nawet życie

na tym polega, żeby

odnajdywać to, czego

dla wszystkich nie ma.

Być może nie wystarcza.

Chociaż w człowieku

wszystkiego, co dobre

(że na dobru poprzestanę)

niewyczerpane są pokłady

i każdy dobrze wie jak

wydobywać je z siebie,

żeby oddać bez niczego

(i to właśnie ma być tym).

A to dopiero jest początek.  


przysłano: 19 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca