O tym mówię, żeby się
nie zarażać złymi,
tylko dobrym przykładami
i to bez względu na wszystko,
jakim by kto nie był
i czego nie miał. Dlaczego?
Bo nie ona jedna taka
i nie oni jedyni tacy.
No i znam gorsze grzechy
i przypadłości niż jest obłuda,
bo grzechy barbarzyństwa
cywilizowanych ludzi.