ja Klaudiusz

Jarosław Baprawski

widziałem wyraźnie stary kanał który drążył jej duszę
paliłem ogień pod dłonią by zrozumieć co czuje

czy mam siły pokonać swoją słabość
przystanąć na chwilę objąć ramieniem
które pół życia rozbijało się o kryształ
pół pełny pół żywy niedoskonały


czy przejść przezroczysty
na drugą stronę

zamówić dwa wina
pierszą lepszą kurwę
spojoną miłosierdziem
zholować do domu
i wykonać wyrok

bym myśląc o tamtej
poczuł się lepiej

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 20 lutego 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    kurwa najbardziej do mnie przemawia!!

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jarosław Baprawski
    ..ostra fraza :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    "kryształ
    pół pełny pół żywy niedoskonały"

    "czy przejść przezroczysty
    na drugą stronę"

    :)

    · Zgłoś · 10 lat