Alabastrowa Księżniczka

Natalia Kopeć

Twa twarz wyłoniona,

z japońskiej szaty odkryta.

Alabastrowa cera,

jak morze po sztormie Tyś spokojna się wydajesz,

po raz pierwszy przede mną twarzą w twarz stajesz.

Rude włosy, równają się prawie z litą lisa,

zdobione peruwiańskim diademem.

Piękna jesteś,

jak kosz najcudowniejszych kwiatów na ziemi.

Oczy twe śmiałe, 

jak lew wpatrzona jesteś w zdobycz upolowaną.

Twa kobiecość przedstawiona została w zwartej i ciasnej kompozycji.

Zmysłowa, jak zapach róży,

jesteś, jak tajemnica- piękna, skryta, nieprzewidywalna...

 

Natalia Kopeć
Natalia Kopeć
Wiersz · 22 lutego 2014
anonim
  • Mithril
    "Twa twarz" - i już babok na samym wstępie
    nie widzisz tego, że "Twa-twa" to bełkot?

    "Twoja twarz"

    "(...)Tyś spokojna się wydajesz"...................dostrzegasz kocopoł?

    "równają się prawie z litą lisa,"....................zalecam kilkukrotnie sprawdzać przed publikacją

    "Piękna jesteś,
    jak kosz najcudowniejszych kwiatów na ziemi.".......................jesteś w stanie zauważyć faux pas

    dużo:
    -piękna
    -archaicznego "twe"
    -twarzy

    "Alabaster" (ładne słowo) w tytule w zupełności wystarczy

    ..........................cukierkowy tekst

    · Zgłoś · 10 lat
  • aleksandra2000
    Jak na nastolatkę to fajny tekst. Komentujący powyżej powinien wziąć pod uwagę Twój wiek ale tak to jest gdy chęć dowalenia jest większa od rozumu.

    · Zgłoś · 11 miesięcy