on o tym wie

Jarosław Baprawski

w półcieniu drzew smakuję grzechu
w półcieniu rzęs teraz już wiem

 

niebo uśmierci z chęci na rewanż
zmęczone nocą kołyski bioder

 

z baryczną melancholią
chodzmy do kina

 

odeśpię kaca dobity fabułą
kolejnej stypy znudzenia

 

teraz już wiesz
jesteś z półcieniem
orientalnym fragmentem
euforycznego zauroczenia

 

daj jeszcze kęs
jest tyle drzew

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 22 lutego 2014
anonim
  • planna
    W każdym Twoim wierszu czytam barwy Twego życia.Są tak interesujące ,że codziennie zaczynam czytanie od JB

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jarosław Baprawski
    :)..tak trzymaj - pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    i nic tylko karmić wyobraźnię, sycisz obrazami

    · Zgłoś · 10 lat