Przypadkiem rozczarowany

gaj

jak diament
bezcenny zbieg okoliczności zaistniał
odgrzebany pazurem przypadku


fasetki odbijają złudzenia rzucają
na ścianę obraz zastyga - wrzuć monetę
może dostaniesz cyrkonię też się błyszczy
rozczarowaniem 

niczym jubiler szacujesz stracony czas
ważysz mierzysz oglądasz chociaż już
wiesz że
byłeś jesteś będziesz nim zapadnie zmrok
kawałkiem samotnej znalezionej przypadkiem
skały

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dg23PopQxJs

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
gaj
gaj
Wiersz · 22 lutego 2014
anonim
  • gaj
    jak diament bezcenny
    zaistniał z(bieg) okoliczności
    wygrzebany przypadkiem

    szlif kryształowego pazura
    odbija złudzenia fasetki
    rzucają obraz na ścianę
    zastyga
    wrzuć monetę dostaniesz
    błyszczącą cyrkonię
    rozczarowania

    szacujesz swój stracony czas
    ważysz mierzysz
    niczym jubiler chociaż już
    wiesz

    byłeś jesteś będziesz kawałkiem
    znalezionej skały

    Podziękować za uwagi i podpowiedzi :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    Poczekaj na rzeczowe uwagi z działu poetyckiego, może ktoś coś doradzi, mnie chwilowo nic nie przychodzi do głowy, trochę myśli do oszlifowania, ale sama mam pustkę w głowie, to nic nie podpowiem :-)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    pomyśl o zmianach w zapisie, zbyt wiele pretensjonalnych inwersji, nie udziwniaj na siłę, opowiedz coś po prostu

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • planna
    Końcówka wzruszająca.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    Sprostać wymaganiom elfa nie jest łatwo ;)

    Dziękuję za głos.:)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie Gaj, nie przypadkiem rozczarowana jestem.

    · Zgłoś · 10 lat temu