manifestacja złudnych uczuć,
i bojkot złudnych nadziei,
wykorzystanie psychiczne, gorsze od paranoi,
schizofrenia, paranoja maniakalna, schizofrenia paranoidalna,
prawda staje się kłamstwem, a okłamuję wszystkich, nawet siebie,
co sie dzieje? gdzie ja jestem? dlaczego?
czy ktoś mi do jasnej cholery w końcu odpowie?
gry ludźmi, kończące gubieniem się w tłumie,
istnieje tylko szarość niespełnionych marzeń,
czekanie, czekanie, czekanie,
w schizofrenii paranoidalnej,
niekończące się spadanie,
to było marzenie, pamiętasz?
"wiersz"-"poezja" to(?)
nie...........................................to jest gniot