na świat przyszła w czerwieni
miś zielony czerwień w czołg zielony zmienił
klasowe mikołajki przywitały turkusowe bajki
na palecie studiujących barw pojawił się beżowy ptak
wśród pączków drzew pomarańcz mignął w tle
zastąpiła ją biel – wszystkich barw kalejdoskop we mgle
na urodziny wiatr tęczową melodię gra
na pożegnanie tęcza odbita w lustrzanych łzach…
a.d