biografia tęczy

Anna Dobrowolska

 

na świat przyszła w czerwieni

miś zielony czerwień w czołg zielony zmienił

klasowe mikołajki przywitały turkusowe bajki

na palecie studiujących barw pojawił się beżowy ptak

wśród pączków drzew pomarańcz mignął w tle

zastąpiła ją biel – wszystkich barw kalejdoskop we mgle

na urodziny wiatr tęczową melodię gra

na pożegnanie tęcza odbita w lustrzanych łzach…

                                                                         a.d

Oceń ten tekst
Anna Dobrowolska
Anna Dobrowolska
Wiersz · 23 lutego 2014
anonim
  • Ata
    może i kolorowo ale i ja dostrzegam chaos..

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    Nie ogarniam bałaganu myśli, pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat temu