strach na wróble

NieZnasz

Gdy po dniu musi nadejść noc

nie bój się iść przez pola 

policz do osiemnastu

i pomyśl życzenie

tej nocy jesteś sam

 

Nie daj im spalić swych kwiatów

choć może spaść deszcz z 

metanowego nieba

dziś musisz stawić czoła strachom

na wróble

 

zgaście wszystkie światła

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 4 głosy
NieZnasz
NieZnasz
Wiersz · 24 lutego 2014
anonim