angażuję wszystkie siły i wolę
uniknąć mimowolnych odruchów
na styku dłoni
kiedy tak obok krok po kroku
prowadzimy się w marszu milczenia
przeciw samotności
woda powoli wygładza skałę
skoro na pieszczoty
ma całą wieczność
a u nas z czasem efekt rdzy
zamiast spłynąć dojrzała
łza się w oku kręci
skoro na pieszczoty
ma całą wieczność"
To mi się szczególnie podoba. A całość też na plus. Jeden z lepszych, które tu dziś przeczytałam.