"w dzisiejszych czasach
w dzisiejszej dobie"
nic już nie funkcjonuje normalnie
(niejedentopowie)
żadne reguły
tudzież wszelkie prawa
one tendencje
chaosu (raczej) przejawiają
przyznam
że to już nie jest zabawa
śmiech raczej pusty
się manifestuje
bez grama
starej serdeczności
głowa najczęściej
w pustkę pudłuje
choć pełna myśli
w ich zawiłości
a biedne serca
na alarm biją
ale posłuchu
nie mają wcale
chociaż od tęsknot
powietrze wibruje
braki w miłości
mocno demonstruje
lecz...
jeden błąd mały
życie dzisiejsze zawiera
większość chce być kochana
ale kochać nie chce
cholera