receptując dla dwojga

Jarosław Baprawski

po kilku próbach
nam danych
wierzę

 

kiedyś zejdziemy do poziomu

i kto pierwszym księciem
i kto czyją bajką
szczęsliwą

 

na zawsze

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 28 lutego 2014
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Miniaturka zgrabna. Delikatna i refleksyjna.

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    i kto czyją bajką będzie, kto pierwszym księciem?- a tak mi się tu na siłę rym wcisnął w maliny fraz,
    trochę to powtórzone ''i'' przeszkadza mi
    tak się człowiek rozmarzył, choć księcia nie szukam :-) Idę do kuchni, miłego dnia

    · Zgłoś · 10 lat