Sen

gaj

Jak to było
zaprawdę powiadam wam
wiem że nic nie wiem

 

Dobrze by było w końcu się obudzić
i zobaczyć świat takim jakim jest

 

Wiatr potargał włosy zasłoniły oczy 

nic nie widzisz szept liści
drzewa nie pozwala słyszeć
śpiewu ptaków

 

Zegarmistrz dobrze się bawi
zsyłając barwne sny
na przemian z koszmarami

 

Szybujący ptak feniks
kupka popiołu

 

http://youtu.be/obvizJRnezA

 

gaj
gaj
Wiersz · 1 marca 2014
anonim
  • Ata
    ja odbieram każdą strofę jako osobny temat, nie klei się..

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    Przypomnij sobie jak śnisz Agato... :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ewa Czaplewska
    Dwie ostatnie wyśmienite!

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    Dla mnie to jest garść luźnych cytatów, przemielonych tysięczny raz skojarzeń i patos użyty jako spoiwo. Zgadzam się z Agatą, źle klei się.

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    Ulotny jak sen
    sens
    nie znajduje
    stałego oparcia

    nie mam wyjścia
    polecę

    ;) Dziękuję za głosy i komentarze

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Feniks zdechł- tak mi się opis na gg przypomniał, pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat