l'art poétique

Jacek JacoM Michalski

ścigamy błahostki

ubieramy je w asonanse

rozbieramy z rymów

głębią piszemy płaskie obrazy

a cmokacze cmokają

nad formą zawiłością frazy

i tym podobnymi pierdołami

 

krzesło jakie jest tyłek wie najlepiej

pod nogami wisielca

jako świadek tragedii cokolwiek nieme

a przez to niewysłowienie poetyckie

mimo że trupowi puściły zwieracze

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 2 marca 2014
anonim
Usunięto 1 komentarz