chciałbym

Arturro



chciałbym zamienić ptaki w ludzi 
a ludziom dać ptaków postać
chciałbym nie zauważalny przejść przez tłum 
i w tłumie trochę postać 

chciałbym sam być ptakiem 
i choć przez chwile nie troszczyć się o nic
chciałbym iść gdzieś po coś 
a tak naprawdę nie iść po nic

chciałbym doświadczyć wielkiego olśnienia
jeszcze większej mądrości
tak nieustannie wciąż przed siebie 
w swej sile wytrwałości

Arturro
Arturro
Wiersz · 5 marca 2014
anonim