gdybym mógł raz jeszcze przez ciebie zbłądzić
i co bym nie mógł nikogo innego tylko ciebie o to posądzić
to rzucił bym wszystko i znów oszalał przepadł
i uciekał bym myślami w te zgliszcza przeszłości
i upajał się brzmieniem głosu tego
co tak leciutko z serca płynął twego
to znów myślami bym wracał
gubił się w tym zatracał
i zagłębiał bym marzenia
i zakrapiał bym wspomnienia co w głowie się kotłują
i gdybym mógł dla ciebie raz jeszcze zbłądzić
a siebie za wszystkie te lata osądzić
i wymazać przykrości a winy odkupić
choćby najgorszą męką zgryzota
to bez cienia zwątpienia chcę odczuwać
wszystkie twe cierpienia
by znów móc cię kochać
gdybym mógł
Arturro
Arturro
Wiersz
·
5 marca 2014