każda droga to inne życie
nie zajmuj jej całej
krocz tylko jej skrawkiem maleńkim kawałkiem
bo gdy będziesz chciał posiąść ją całą zginiesz
nic na tym świecie nie jest twoje
a mieć wszystko znaczy tyle co nie mieć nic
proś tylko Boga o kromkę chleba
i dzban wody byś mógł go popić
nie okazuj swej dobroci bo twa litość wzbudza litość
życie jest tylko chwilą
w której próbujesz jakoś zaistnieć
każda droga...
Arturro
Arturro
Wiersz
·
6 marca 2014
patetyzmem środkach
życie jest tylko chwilą
- zestaw tego typu objawień powala czytelnika na kolana
Arturro, fajne jest to, że masz swoje przemyślenia i chcesz je przekazać wierszem, ale sam widzisz, że trzeba to robić umiejętnie, bo jedno niefortunne sformułowanie może już wiersz popchnąć w patosik, albo od razu w groteskę pełną gębą. Unikaj banalnych sformułowań i dbaj o to, by nie mówić za dużo.
widzę, że od razu poleciałeś z rewanżem dołączając do wybranych - bravo, bravo