trudno jest zacząć pisać
nigdy nie wiesz jakich słów użyć
aby czegoś czasem nie zepsuć
powoli bardzo powoli coś się w życiu
zmienia coś odchodzi coś się kończy
a nie urasta w swej sile trwałości
daj Boże niech się mylę
może to się stało z winy mojej
to niech zginę
tęskno czasem do tego co los
ośmielił się zabrać
by wspomnieć wszystko to o czym tak
często marzyliśmy trzeba nie lada odwagi
a żal się rozstawać tak bez powodu
łamać te święte więzy miłości
dla spokoju nie swego
ileż tych rzeczy można uzmysłowić
jeszcze więcej pokazać
lecz nie wszystko da się z pamięci wymazać