Literatura

Kiedyś (wiersz)

Grzegorz Czernecki

 

szumi las bez drzew
i drzewa bez lasu
w lesie słychać śpiew


nie głuchy jazgot czasu

leśne dusze posiadały
na spalonych pniach
nicością płakały
odszedł nawet strach

maliny poczerniały
jagody zwęglone
wiatr już też nie wieje
nie wie w którą stronę

niebo już nie płacze
bo mu szkoda łez
polny już nie skacze
rudy odszedł też

kto na las nie spojrzy
ogarnia go trwoga
kiedyś taki piękny
dziś tylko pożoga

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
wera 7 marca 2014, 16:50
rymowanka dobra, ale na na rodzinne uroczystosci, a nie do publikacji!!!!
Ata
Ata 7 marca 2014, 21:48
może jako piosenka...
Kamil Wojciechowski
Kamil Wojciechowski 7 marca 2014, 23:10
Niezły tekst na piosenkę, serio.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Piosenka- fakt, albo po lekkiej przeróbce - ekologiczny dla dzieci.
przysłano: 7 marca 2014 (historia)

Inne teksty autora

chwila
Grzegorz Czernecki
Obserwator
Grzegorz Czernecki
Czyściec
Grzegorz Czernecki
zludne
Grzegorz Czernecki
Obserwacje codzienne
Grzegorz Czernecki
Noc
Grzegorz Czernecki

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca