odkąd pamiętam nie potrafiła przejść
nie szurając kapciami po podłodze
czasem udało jej się nie zwrócić
tym na siebie uwagi
jak ten człowiek szybko się starzeje
jak ten czas los człowieczy zmienia
nawet nie wiem czy to teraźniejszość
to ciągle trwa biegnie szybciej
te ręce i twarz takie pomarszczone
kwiat przekwita i usycha
to tylko chwila
człowiek się starzeje i usycha
to tylko chwila
wciąż jeszcze tyle do zrobienia
na wszystko nie starczy czasu