odrobinę za późno

Jarosław Baprawski

nie ma

nie ma go już

nie od wczoraj utykał

 

mimo tych

co w szparach

nie od dzisiaj śnią

 

jeszcze trąbką go mamią

chlebem stukają do drzwi

 

ale

nie ma

nie ma go już

zostały wiersze gołębie

 

i kamienie

rozłupane na pół

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 10 marca 2014
anonim
  • Mithril
    rzadko u ciebie ostatnio można ustać normalnie
    dzisiaj - choć poza krotochwilą - to warto było się zatrzymać

    · Zgłoś · 10 lat temu