Powrót do Egiptu.

Pocieszyciel do was przyjdzie

Powrót do Egiptu.

Nie pewna to rzecz do Egiptu powracać, bo na pustyni ludzie zwykli się przewracać. Lub gubić drogę dostać udaru ciało wysuszyć i zatwardzić a nie skruszyć. Najgorsze, że ludzie później drogi nie odnajdują a w skutek udaru i innych przypadłości mówią: jestem na drodze żywej miłości nigdy innej drogi nie było.

 

 

Oby twoje życie się tak nie skończyło. Ponieważ w końcu do Egiptu dochodzisz i tam w grzechu brodzisz pod biczem chodzisz jesteś niewolnikiem i już PAN nie lituje się nad twoim rozpaczliwym krzykiem.

 

 

A ci, którzy trudy pustyni przezwyciężyli piękna nagrodę dostali i wody już nigdy nie wołali, bo w niej w dzień i w nocy się kąpali. Trudów podróży już nigdy nie doznali.

Pocieszyciel do was przyjdzie
Pocieszyciel do was przyjdzie
Wiersz · 13 marca 2014
anonim