bardziej w ubyciu niż w aktualnościach co? nie
ten niezapominajkowy kolor to ja sama
wymieszałam sobie farby i znalazłam i
nałożyłam na oba noski aby nieco
rozweselić czerń buta ale anarchia to
robota mamy mówiła mi że ma
doświadczenie z czasów gdy była
w moim wieku i nawet
niektóre ściany w naszym mieście jeszcze
nadal noszą na sobie pacyfki i anarchie
mojej rodzicielki ech ale teraz od tygodnia
muszę mieszkać u znajomych z załogi bo
mama wygoniła mnie z domu
za zbyt późny powrót no
niepierwszy
trzynaście godzin no
ale weszłam wczoraj do domu gdy spała
bo musiałam wziąć
książki no tak ten rok ostatni
gimnazjum skończę w poniedziałek
mam rozmowę o pracę może uda się i
pokażę jej że jakoś
sobie poradzę i nie będę
jej kłopotem no jestem
niepełnoletnia ale ulotki mogę nosić i szkołę
skończę gdy sobie kupię komórkę
choćby starą wtedy
zadzwonię do mamy i pójdziemy na kawę
a potem będziemy może razem
rozweselać moje glany kolorem
bo nie chcę by się spełniło
nołfjuczer dlatego mam
ametystowe sznurówki i plecak
(po mamie)