odciskali na skórze
ostre wyrazy
naznaczone ogniskiem skąd
iskra powoduje usterkę
odciągnęli od praw
krzyk wchodzi w słowa
gdy z otwartych ran
ucieka życie
któremu nic nie uchodzi na sucho
odciskali na skórze
ostre wyrazy
naznaczone ogniskiem skąd
iskra powoduje usterkę
odciągnęli od praw
krzyk wchodzi w słowa
gdy z otwartych ran
ucieka życie
któremu nic nie uchodzi na sucho
słowa słowa
suche
" któremu
nic nie uchodzi na sucho"
można by to któremu dać ew w osobnym wersie. Albo wrzucić w ostatni, długa fraza powstanie ale co to przeszkadza? W końcówce wiersza wg mnie, nic :)
któremu nic nie uchodzi na sucho"
Może tak? :)