świat wściekłych ludzi
za zakrętem
odkryte sofizmaty zamykają słowa
płaczesz nad rozlanym mlekiem
zamętem niezmiennym
(gdzie gotowa)
robić rozpłatać rozgrzana głownia
puszkę skojarzeń turla
po łące nad strumieniem z wiatrem
biegnij i w tyle zostaw
tandetną czekoladę
twórców zamysłów wiraże słowa
czy jakoś tam będzie
będzie jak zawsze
lecz jakoś będzie