Wiosna,
dla wielu już jest,
zwłaszcza dla zakochanych.
A nawet zawsze jest,
a co tam choćby i w zimie,
kiedy nawet jest w jesieni życia.
Tak więc w jesieni jesień jest,
ale tylko dla wszystkich tych,
którzy już nie są zakochani,
a są szczęśliwi.
Jakby można było być szczęśliwym
nie będąc zakochanym.
2014-02-21