ma za sobą oręż
dwudziestu siedmiu wiosen
wybiła się bez reszty
prowadzą ją w miejsce
gdzie spadają krwawe liście
potem do końca
życia
dzielą między siebie zepsutą
wątrobę żołądek i mózg
wcześniej pozbywając się zimnej powłoki
ciała
talent zabrały
by wzrastał wraz z nimi
w kolejnej
buntowniczej duszy
naleśnikowość tego tekstu polega min. na tym, że takie produkcje widywałem w gablotach
gimnazjów, czyli nic oryginalnego, nic odkrywczego, a przede wszystkim nic technicznie
nowego...