och gdybym mógł Ci wszystko opowiedzieć
o barwie radosnego dnia
gorącym piasku na drodze
o dziwnym zapachu pelargonii
cudownym słowie - parapet
te dawne tajemnice krzyżują się kolorowymi liniami
jakże to upaćkanie...straszy
liny ciągną się wysoko do chmur
z kilku metrów - lat kilkudziesięciu - to dżungla
pstrokata, tajemnicza,
ale szczęśliwa
- ja Ci Waldku zazdroszczę, Ty zawsze jesteś szczęśliwy, mimo wszystko...